Noticia

ACCIONA ofereix a Navarra una formació centrada en la sostenibilitat i les renovables

28 de novembre de 2019

13 joves de cinc comunitats autònomes assisteixen a aquest Centre de Desenvolupament que els ha ofert l'oportunitat de contactar directament amb professionals de diversos sectors i enriquir-se amb les seves experiències

La seu d'ACCIONA a Sarriguren (Navarra) ha organitzat aquesta setmana un Centre de Desenvolupament per als joves de «Rescatadors de talent». La temàtica s'ha centrat en les oportunitats laborals que ofereix la transició energètica cap a un sistema sostenible basat en les tecnologies renovables. Després d'unes paraules de benvinguda per part de Maite Ecay, directora de Recursos Humans i Organització de la Divisió d'Energia d'ACCIONA, els assistents han conegut les diferents fases per les quals travessa un projecte d'instal·lació renovable, des del disseny i el desenvolupament fins a la construcció, operació i integració a la xarxa elèctrica.

A través d'un sistema de realitat virtual, han tingut l'oportunitat de "visitar" algunes de les instal·lacions més emblemàtiques de la companyia, com el parc eòlic de El Perdón, el primer instal·lat per ACCIONA fa 25 anys, o la planta fotovoltaica El Romero, que la companyia opera en territori xilè en ple desert d'Atacama.

Una altra fita de la jornada ha estat la visita a el Centre de Control d'Energies Renovables (CECOER) d'ACCIONA, un dels més avançats del món, des d'on la companyia supervisa el funcionament de més de 400 instal·lacions pròpies i de clients, que sumen 14.500 MW, distribuïdes en 22 països dels cinc continents.

El programa «Rescatadors de talent» de la Fundació, amb la qual ACCIONA col·labora des de fa anys, prioritza a joves que són la primera generació de la seva família en obtenir una titulació superior, per tal d'afavorir la igualtat d'oportunitats en l'accés al mercat de treball. Per a això ofereix als seus participants un full de ruta personalitzat, mentoring professional, formació, una bossa d'ocupació i ajudes a la mobilitat.

Llegir més