Noticia

Lola Romero: «Sóc la primera de la meva família en anar a la universitat»

30 de gener de 2020

Participar a «Rescatadors de talent» va ajudar a aquesta jove a trobar la feina per a la qual havia estudiat. Natural d'Arjona (Jaén) viu i treballa a Madrid després de rebre un ajut a la mobilitat de la Fundació Princesa de Girona.

Tot just ha complert els 30, però la Lola Romero ja ha trencat moltes barreres. Quan aquesta jove d'Arjona (Jaén) va explicar als seus pares que volia seguir estudiant, la notícia els va agafar desprevinguts. En la seva família hi havia una curta trajectòria educativa perquè «se li donava prioritat a treballar des d'una primerenca edat en oficis de baixa qualificació», explica.

La Lola va donar l'esquena a les estadístiques que reflecteixen que menys d'un 3% de la població gitana accedeix a la universitat. Va convèncer a la seva família i es va convertir en la primera en cursar estudis superiors de casa seva. Graduada en direcció i administració d'empresa amb un màster MBA s'ha convertit en un referent per a la seva família. Reconeix que el camí no ha estat fàcil i que en molts moments ha hagut d'enfrontar-se als estereotips que envolten la paraula «gitano». Però ho té clar: «ha valgut la pena».

La Lola va fer un pas més en la seva trajectòria professional el dia en què es va inscriure a «Rescatadors de talent». Aquest programa gratuït es va convertir en el seu millor aliat per trobar la millor feina. «Quan em vaig registrar estava treballant de comercial a Jaén, on hi ha poques oportunitats laborals» explica aquesta jove que reconeix que el programa li va obrir les portes a noves ofertes relacionades amb els seus estudis. «Rescatadors de talent m'ha servit per desenvolupar-me professional i personalment», assegura.

Pocs mesos després d'entrar al programa li va arribar l'oportunitat que, segons assegura, marcaria «un abans i un després a la seva vida». No ho va dubtar i es va traslladar a viure a Madrid per treballar en una feina que s'adequava al seu nivell d'estudis. Aquest canvi va ser més fàcil gràcies a l'ajuda a la mobilitat que ofereix la Fundació Princesa de Girona als joves que troben una feina fora de la seva comunitat autònoma. La Lola agraeix a «Rescatadors de talent» que li donés «aquest empenta que de vegades necessitem per aconseguir els nostres somnis». Per això, anima a tots els joves a inscriure's al programa per millorar la seva ocupabilitat.

Llegir més