Noticia

Com millorar el teu perfil professional per destacar en un procés de selecció

10 de novembre de 2020

Descobreix alguns dels consells que va oferir la directora de l'Escola de Mentoring María Luisa de Miguel als joves de «Rescatadors de talent» i que t'ajudaran a millorar el teu posicionament i a trobar més ofertes laborals.

En un mercat laboral marcat per l'elevada taxa d'atur juvenil, cada detall compte a l'hora de trobar feina. Per això, tenir el teu currículum vitae al dia o millorar el teu perfil a LinkedIn pot ser determinant a l'hora de destacar en un procés de selecció. En aquest article recordem alguns dels consells que la directora de l'Escuela de Mentoring Maria Luisa de Miguel va llançar als joves de «Rescatadors de talent» durant les seves sessions de mentoring grupal.

 

Qui ets?

El teu curriculum vitae és molt més que les teves dades acadèmiques o laborals. Pregunta't qui ets i què pots aportar a una empresa. Identifica les teves competències transversals i destaca-les. Identifica les teves fortaleses i debilitats. Si vols que el teu perfil destaqui en un procés de selecció, defineix-te evitant descripcions massa genèriques. També és recomenable adaptar el curriculum vitae a cada oferta de feina. No t'oblidis de posar-hi paraules clau.

 

De Miguel també et recomana que et preguntis qui són els teus referents perquè identificar-los t'ajuda a conèixer-te millor. A més, segons explica, pot ser una de les preguntes que et facin en una entrevista de feina. «D'aquesta manera, els reclutadors de personal indaguen sobre els nostres valors i coneixen què admirem».

 

Quin és el teu propòsit?

Per a De Miguel, «som molt més que un títol». Per això, considera imprescindible que reflexionis sobre el teu propòsit i et preguntis a on vols arribar. Una reflexió que t'ajudarà a definir els teus objectius i  enfocar la teva recerca de feina. Un cop hagis realitzat aquest procés, és el moment de concretar i definir un bon extracte professional en el teu curriculum vitae o perfil de LinkedIn.

 

Posa’t en marxa!

Amb les teves metes professionals clares i un curriculum vitae que et defineixi com a professional, és el moment de posar-se en marxa. Crea el teu propi pla d'acció i destina temps a identificar les ofertes d'ocupació que t'interessin, a actualitzar el teu perfil a LinkedIn, etc.

 

Converteix les eines digitals en les teves aliades per a trobar feina

El món és més digital que mai. Per això, és important que coneguis les eines digitals que poden facilitar-te el teu dia a dia com App Mural - plataforma digital que permet generar informació en grup de forma àgil i visual - o mentimenter - una plataforma que et permet fer presentacions on els participants puguin contestar enquestes, afegir fotografies, gifs i una sèrie d'elements que fan que les presentacions siguin interactives i es vinculin tots els assistents-. 

 

Si vols participar en les formacions que organitza el programa, has d'inscriure't. És totalment gratuït. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegir més