Noticia

Quines són les claus d'un bon procés de mentoring? Ho reflexionem en una trobada amb mentors del programa

02 de febrer de 2019

Més de 25 professionals assisteixen a la sessió que es va celebrar a Madrid i més de 30 la segueixen en directe per internet

Més de cinquanta professionals van participar dijous, presencialment o mitjançant una webinar, en la trobada de mentors que va organitzar «Rescatadors de talent» a la Fundació Botín de Madrid. Durant aquesta sessió, es va reflexionar sobre les claus que ha de tenir un bon procés de mentoring. De la mà de la directora de l'Escola de Mentoring, María Luisa de Miguel, els mentors van conèixer algunes estratègies per ajudar els seus mentees a identificar les seves fortaleses i talent a través de l'autoconeixement i entendre les necessitats del mercat de treball actual.

En aquesta trobada, els mentors van tenir l'oportunitat d'explicar la seva experiència personal ajudant els joves a donar forma a les seves expectatives laborals i a definir un pla d'acció per trobar la feina per a la qual s'han preparat. Molts dels assistents van coincidir a destacar la importància de ser creatius per connectar amb aquesta nova generació de joves digitals, multipantalla i que valoren molt la personalització.

"Empatitzar i escoltar els mentées és prioritari en la primera sessió de mentoring". Aquesta va ser una de les frases més escoltades durant la sessió on els mentors van tenir l'oportunitat d'aprendre a utilitzar el test competencial que ofereix «Rescatadors de talent» a través de l'Institut d'Enginyeria del Coneixement de la Universitat Autònoma de Madrid. Aquest perfil mesura les aptituds i habilitats dels participants com el lideratge, la innovació i la planificació. Un test que, a més, és clau per enfocar el procés de mentoring.

Llegir més