Noticia

Mentors per aclarir les incògnites laborals dels joves

12 de maig de 2020

«Rescatadors de talent» ha unit a en Nicolás Alessandroni, graduat en música i psicologia, i a en José Luis Taboada, Managing Director d'Accenture

Els camins d'en Nicolás Alessandroni i d'en José Luis Taboada es van creuar gràcies a «Rescatadors de talent». Abans d'inscriure's al programa, el destí professional d'en Nicolás semblava estar escrit. Després d'estudiar dos graus -música i psicologia-, cursar un màster i preparar el seu doctorat en Psicologia tot feia presagiar que la seva vida professional estaria lligada al món acadèmic. Però aquest jove no ho tenia clar. Encara que sempre havia treballat en universitats i institucions de R + D + I ocupant diferents llocs, seguia sense saber com enfocar el seu futur professional un cop finalitzés el doctorat. Tot va canviar quan va conèixer a en José Luis Taboada amb qui va formar una de les parelles que impulsa «Rescatadors de talent» amb l'objectiu d'ajudar els joves a millorar la seva ocupabilitat.

Durant diverses sessions, Taboada - Managing Director d'Accenture - va aportar la seva saviesa acumulada per ajudar a en Nicolás a resoldre tots els dubtes. «Intento que el valor de l'experiència pugui ser aplicable i útil als meus mentees. El principal consell que els dono és que estiguin desperts, oberts i atents al canvi ja que la vida està en permanent moviment. Tots hem de saber què volem triar i quan podem fer-ho per aprofitar cada oportunitat». Per Taboada, participar en el programa com a mentor és molt gratificant. «Ells m'ajuden més a mi que jo a ells. El programa em permet veure de prop una visió molt actualitzada de la realitat des d'una cognició més moderna que la meva», explica.  

Gràcies a les sessions de mentoring, Nicolás ha aconseguit resoldre moltes de les incògnites del seu futur professional i fins i tot es planteja fer el salt a l'àmbit empresarial deixant enrere l'acadèmic. «Rescatadors de talent m'ha ajudat a canviar la meva perspectiva i a prendre les regnes de la meva ocupabilitat», explica. «El programa m'ha donat els recursos que necessitava per construir el camí cap a aquest projecte i m'ha obert els ulls a la dinàmica del món empresarial. He descobert tot el que pot oferir-me». Avui en Nicolás té molt més clar què ha de fer per trobar el seu veritable lloc en el mercat laboral.  

Si tu també tens dubtes sobre com recórrer el camí que separa la universitat del món professional, inscriu-te a aquest programa gratuït que t'ofereix mentoring, formació i molt més.

 

Llegir més