Noticia

Com superar amb èxit una videoentrevista de treball

12 de maig de 2020

Alicia Bender, Talent Acquisition & HR Màrqueting Partner de Lidl, ens ofereix alguns tips per evitar els errors més comuns ara que els processos de selecció es realitzen per videoconferència

Estàs d'enhorabona. Després d'enviar diversos currículum vitae, arriba la teva gran oportunitat. T'han convocat a una entrevista de treball. Però no serà com sempre havies imaginat. La realitzaràs des de casa. El coronavirus ha transformat els processos de selecció que ara es realitzen per videoconferència. No deixis que cap factor espontani arruïni la teva entrevista virtual. La Talent Acquisition & HR Marketing Partner de Lidl, Alicia Bender, ens ofereix alguns TIPS per superar amb èxit una entrevista de treball en temps de confinament. 

Tenir cura del fons
«La llum és molt important. Has d'evitar sortir a contrallum perquè no se't vegi fosc». Aquest és un dels consells de Bender que també recorda que «el fons diu molt de nosaltres». Per això, en una vídeo entrevista de treball és important triar un espai «el més neutre possible» que no desviï l'anteció del nostre entrevistador. 

Un cop hagis preparat el fons, és el moment de pensar en la vestimenta. No has de deixar res a l'atzar. Vestir-te amb americana i pantalons de pijama no és una bona opció. T'imagines que durant l'entrevista has d'aixecar-te perquè et truquen al timbre o perquè ha caigut algun objecte? Alicia Bender ens recomana cuidar aquest detall per evitar que un descuit en la vestimenta ens faci sentir incòmodes durant l'entrevista de feina. 

Comprova la tecnologia
Et saps de memòria el teu currículum vitae, has repassat tot el que vols comentar amb l'entrevistador però quan comença la vídeo trucada t'adones que no ho sents bé. Mires la pantalla i confirmes el teu pitjor temor: l'entrevistador et fa senyals per indicar-te com has d'activar el teu micròfon. Et col·lapses i no saps com reaccionar. Per evitar que un imprevist d'aquest tipus arruïni la teva oportunitat laboral, és imprescindible comprovar que domines la plataforma que s'utilitzarà en l'entrevista. També és important validar el so, la imatge i la connexió abans de començar.

Evitar les distraccions
Tot va bé. Et sents molt còmode durant l'entrevista però de sobte el teu gat es passeja per sobre del teclat de l'ordinador. Intentes mantenir la calma i seguir amb l'entrevista quan sona el teu mòbil. Havies oblidat posar-lo en silenci. Tot d'una, entra el teu company de pis cantant. No l'havies avisat i no sabia que estaves fent una entrevista de treball. Controlar totes aquestes possibles distraccions evitaran que passem un mal moment durant l'entrevista de treball. 

Alinear la càmera amb els ulls
Saber on hem de mirar durant una vídeo entrevista és més difícil del que sembla. Per això, Bender ens recomana alinear la càmera amb els ulls perquè l'entrevistador ens vegi bé. També ens suggereix esperar uns segons abans de començar a parlar per si hi ha algun petit retard en la conferència.

Tenir aigua a mà
No t'oblidis de tenir aigua a mà durant l'entrevista. Les conferències poden durar més d'una hora i és important tenir cura aquest detall per sentir-nos còmodes durant el procés.

Trobaràs els TIPS sobre les vídeo entrevistes de treball a partir del minut 38 però et recomanem mirar tot el vídeo per descobrir com millorar el teu currículum vitae i algunes claus per destacar en els processos de selecció.

 

Fotografia: bongkarn thanyakij (Canva)

 

Llegir més