Preguntes més freqüents

Què obté el jove que participa en aquest programa?

  • Avaluació de les seves competències i habilitats

  • Mentoria individual i grupal

  • Formació online

  • Accés als centres de desenvolupament de les empreses

  • Ajudes a la mobilitat a càrrec de la Fundació Princesa de Girona

  • Accés a altres programes de la FPdGi

Què són els centres de desenvolupament?

Són jornades formatives que t’aportaran experiències empresarials in situ, dissenyades pels departaments de recursos humans de les empreses; una oportunitat per acostar-te al món laboral. Podràs assistir als centres que es facin en una comunitat autònoma diferent de la del teu lloc de residència habitual.

Qui selecciona els participants d’un centre de desenvolupament?

Les empreses són les responsables de la selecció dels participants, de manera que és molt important tenir el perfil actualitzat i estar actiu a la plataforma.

Com es fa l’assignació del mentor?

Per fer l’assignació es té en compte que el teu perfil professional i acadèmic s’ajusti al del teu mentor o mentora. El procés de mentoria se sol desenvolupar a la teva mateixa ciutat o província.

Quan l’afinitat professional es produeix entre un jove i un mentor que viuen en comunitats autònomes diferents, la mentoria es converteix en una activitat amb mobilitat. En el cas dels perfils per als quals no disposem de mentors individuals, fem mentoria grupal que en el primer semestre de 2021 es realitzarà de forma virtual.

Les assignacions jove-mentor les fa la Fundació Princesa de Girona.

Què són les ajudes a la mobilitat de la FPdGi?

Les ajudes a la mobilitat es concedeixen en tres casos*:

Assistència a centres de desenvolupament

El centre de desenvolupament al qual assisteixes ha d’estar en una comunitat autònoma diferent de la del teu lloc de residència habitual.

Les empreses que organitzen el centre de desenvolupament són les encarregades de seleccionar els assistents.

Un cop hagis estat seleccionat, i després d’haver assistit al centre, se’t concedirà una ajuda de 200 euros (300 euros en el cas dels joves procedents de les illes Canàries). L’objectiu és sufragar una part de les despeses de manutenció, estada i/o transport ocasionades pel desplaçament a una altra comunitat autònoma. No cal que justifiquis les despeses, de la mateixa manera que si aquestes fossin superiors a l’ajuda, la Fundació tampoc no n’augmentarà l’import.

Cal que assisteixis al 100 % de la durada del centre.

No pots traspassar l’ajuda o la plaça del centre a cap altra persona.

Pots apuntar-te i assistir a tants centres com vulguis, sempre que hagis estat seleccionat.

Així que finalitzi el centre, se t’activarà l’ajuda a través de la plataforma. Rebràs un correu electrònic amb les indicacions adients.

En cas que necessitis l’ajuda abans d’assistir al centre, envia un correu a talent@fpdgi.org. Necessitarem que l’empresa ens confirmi que has estat admès.

Mentoria fora de la comunitat autònoma

Quan en els processos de mentoria es dona la circumstància que els joves viuen en una ciutat que no és el lloc de residència del mentor, el procés s’organitza amb una primera i una última trobada presencials, i la resta de les sessions es fan via Skype o videoconferència. La Fundació concedeix una ajuda econòmica de 400 euros per facilitar que els joves es puguin desplaçar a les dues trobades presencials (200 euros per trobada).

En cas que assisteixis a un procés de mentoria grupal que tingui lloc fora de la teva comunitat autònoma, se’t concedirà una ajuda de 200 euros per cadascuna de les sessions que comprengui el procés.

Mobilitat laboral

El programa compta amb 20 ajuts anuals de fins a 4.000 euros destinades a la promoció de la mobilitat laboral d'aquells joves que troben una oportunitat laboral en una CCAA diferent a la seva residència habitual. Ha de tractar-se d'un treball qualificat que respongui a la seva formació acadèmica i l'ajuda de la FPdGi li permetrà a més viure l'experiència de treballar en un territori nou. Consulta els criteris d'accés.*CONSULTA ELS CRITERIS D’ACCÉS A LES AJUDES